HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point)

A hatósági előírásoknak megfelelően kiépítjük vagy módosítjuk, elkészítjük az aktuális HACCP dokumentációt, dolgozói oktatásokat és amire szüksége lehet a működési dokumentumoktól a dolgozói oktatásig! Ha bizonytalan a megfelelésben, helyszíni bejárással feltárjuk és átbeszéljük a megfelelési szabályokat. Megbeszéljük, hogy pontosan mire van szüksége tevékenysége szabályos működéséhez! Azért dolgozunk, hogy segítsük vállalkozását felkészülni a hatósági ellenőrzésekre!

Mi is a HACCP?

 

A HACCP minden tévhit ellenére, egy teljesen logikus, jól követhető rendszer, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy a fogyasztók részére kiszolgált, értékesített élelmiszer ne okozzon egészségi ártalmat. A fogyasztók szemszögéből egy bizalmat ébresztő szabályozásról van szó. A kereskedő vagy vendéglátó részéről, első pillantásra úgy tűnhet, hogy már megint valami pluszt várnak el tőle, pedig csak egy olyan szabályozásról van szó, ami a fogyasztó és a forgalmazó érdekeit is szolgálja!

A HACCP megköveteli a következőket:

 

  • Alapvető élelmiszer-higiéniai, technológiai ismereteket
  • A tevékenység és a készített, értékesített élelmiszerek ismeretét
  • A hatályos jogszabályokban megfogalmazott követelmények betartását.
  • Az üzemeléssel kapcsolatos általános szabályozások (például: takarítási-fertőtlenítési útmutató) elkészítését, stb.

Miért szükséges a HACCP és mit végzünk el Önnek?

 

  • Üzletek, üzemek, vendéglátóhelyek indításakor engedélyezési alap dokumentum a HACCP.
  • A HACCP dokumentáció tartalmazza a vállalkozás tevékenységére vonatkozó technológiai leírást.
  • A HACCP rendszer tartalmazza az adott kialakításra vonatkozó anyagmozgatási és technológiai rajzot.
  • A HACCP kialakítása során elkészítjük az egység tisztítási, fertőtlenítési, mosogatási, takarítási tervét, amit kérnek Öntől a hatósági bejáráskor.
  • A HACCP tanácsadás során átbeszéljük az adott termékkörre, technológiára, tevékenységre vonatkozó összes szabályt, így Ön tájékozott lesz a hatósági ellenőrzéskor.
  • Elkészítjük a felmérés alapján az egységre vonatkozó, egységre szabott HACCP dokumentáció.

 

Elérhetőségeink

Tel.: +36 42 870 253

Mobil: + 36 30 181 1200, +36 30 699 0263

E-mail: info@mutuszi.hu

Iroda: 4400 Nyíregyháza,

Vay Ádám krt. 4-6 II.em 216/a